2010-02-10

Överallt....

Nu är det kört...
Magsjukan har slagit sina klor i stora delar av kommunen.

På jobbet har den härjat i ett gäng dagar.
Fröknarna på Albins skola sa att den finns där och det va två ljushuvven som hade haft barn hemma som spytt inatt och imorse men ändå skickat dom till dagis där bägge två hade spytt för fulla muggar.

Jag kan med visst motstånd köpa att stora barn går till skolan när man har magsjuka syskon eller föräldrar hemma, även ifall jag aldrig skulle skickat någon i min familj någonstans ifall vi blev sjuka.
Men att man skickar ett barn under fem år till dagis när det faktiskt spytt hemma bara en stund innan man ska åka är för mig helt otänkbart.
Speciellt nu när magsjukan har börjat sprida sig ordentligt.

Jag hoppas för mig själv, mina barn och mina vårdtagares skull att magsjukan blir lindrig och att den går över fort.
Trist att förlora någon av dom till magsjukan.

Over and out.

2 kommentarer:

Anna-Carin sa...

Som du sa så har vi ju olika syn på det hela =). Men jag håller helt och fullt med dig om att till dagis skickar man inte sina barn om någon är hemma sjuk. Det är ju trots allt så att de suger och dreglar på samma leksaker och risken är stor att andra blir smittade då. Å absolut inte om de spytt dagen innan??? Vem gör det? Hemma två dagar efter är väl en regel som alla vet om?!

rullgardinsflikkan sa...

Grejjen är att detta faktiskt är snäppet värre...det ena barnet hade spytt på morgonen innan dom åkte till dagis och det andra barnet på natten.
På Mollys dagis är det 72 timmar som gäller nu och inga barn med sjuka syskon eller föräldrar får komma till förskolan.

Jag tänker faktiskt en hel del på barnen och inte helt ett egoistiskt tänk, spyr man så mår man dåligt. Kroppen säger till att den inte mår bra och då spyr man...om man inte gör som min lillasyster gjorde när vi va små och skrek tills hon spydde.

Det finns idioter till allt vet du väl :-)