2010-08-14

Vecka fjorton.

Vecka 14: 14 aug - 20 aug 2010

Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.


There we are.
Det är dagens siffra.
Undra hur det gick till...när jag väntade Molly räknade jag aldrig dagar, hade knappt koll på vilken vecka jag va i, hade fullt upp med att förbereda Albin på vad som komma skall, försöka komma överens med Alex och vara lycklig över att jag väntade mitt andra barn.
Nu väntar jag mitt tredje, mitt och Freddes första gemensamma. Är det för att det är Freddes första som jag återigen räknar, håller ordning på framtida undersökningar och datum?
Jag är dock precis lika slarvig med att hålla ordning på den där gröna bokningslappen man får utav bm på första besöket...får väl be om en ny eller nåt när jag ska dit igen om hundra veckor.

Jag har blivit sjukskriven 19% för att slippa tidiga mornar på jobbet när jag ändå bara svimmar och dimper i golvet, funkar ju liksom inte. Alla jobbarkompisarna är underbara och låter mig ta det någorlunda lugnt så att jag orkar.
De första 12 veckorna va fruktansvärda, jag mådde illa, har gått ner ett gäng kilo i vikt, vart ruskigt trött och kunde inte göra nåt...men kvinna som man är så gör man ändå allt. Så jävla dumt.
Nu är det bättre men ändå inte riktigt bra, klart jag lever ett helt annat liv nu än vad jag gjorde när jag väntade Molly.
Fullt upp från morgon till kväll!

Vi har spanat spjälsäng och barnvagn...lika bra att vara ute i god tid ;-) Så nu hoppas vi att allt går vägen. Ifall det inte gör det så är det väldigt synd men då är det dags senare helt enkelt!!

Så nästa datum att se fram emot hos mvc är 21 September då är det dags för UL!!!!
Är sjukskriven tills den femtonde sen får vi väl se om det blir förlängt eller om jag kan jobba ordentligt igen.

Men nu kommer det gå fort och snart är det februari!!!!

3 kommentarer:

Amathea sa...

ÅH, grattis grattis grattis! Va roligt för er!
Vi har eventuelt någon som vill ha vår spjälsäng, och Alex ska ju ur sin såsmåningom med...men, vi kan ju alltid kolla på de?
LIkaså vagnen.... har ju en brio här hemma som bara används till sovvagn. I bilen ligger vår phille.

Va kul för er!
Grattis ännu en gång!

Katarina sa...

Så spännande, GRATTIS, hoppas att du får må bättre. Men de säger att man mår sämst med 3:e barnet och det kan ´jag intyga. Säg till om det är något ni behöver, jag har bärsele, bärryggsäck, sådan där bebispöl, su vet rundmadrass med mjuka kanter som bebisen kan ligga på golvet, en liten lekhage som man kan även låta barnet sova ute på sommardagarna eftersom det är myggnät på det, ^*kram*

Maria sa...

Oj grattis grattis! Kul med en liten till kan jag tänka mig!!! Håller tummar att allt går vägen!! Kram