2010-11-27

Gravid vecka 29

Framåt går det, elva veckor kvar. Jag räknar med tretton.
Bebisen sparkar jämt känns det som, barnen börjar lessna på att vänta och jag likaså men snart så.
Verkar som att det är mödravården i veckan igen, jag är så glömsk, har ingen aning om när jag ska dit igen, men svaret på det är väl bara ett samtal bort. Revbenen gör ont, ett hb på 99, fogarna är för jävliga, humöret ska vi inte tala om.
Jag kan inte längre böja mig ner utan måste alltid sitta på huk vilket jag inte kan eftersom fogarna är fucked up.
Allt är skit och helvete rent ut sagt men det blir väl bättre I guess

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.

1 kommentar:

Katarina sa...

de säger att 3:e barnet är jobbigt och besvärligt att bära. Som jag skrivit innan så vet jag hur du har det.
Jag led oxå väldigt mycket när jag väntade Philip.
Men sen så, kommer kroppen vara i trim igen och då kanske man skaffar en till ;-)